Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /DISK2/WWW/rajecek-zabreh.cz/www/wp-includes/wp-db.php on line 57 Zneužitá ekologie aneb Wanemi CZ a Zábřeh vs. Sdružení Za zdravý Ráječek » 2008 » Říjen

Měsíční archív Říjen 2008

Kterak OBČAN JAKO MY na vandru prozřel …

22. 10. 2008

aneb soutěž o nejpřipopokálenějšího občana Zábřeha

Žil byl jednou jeden občan. A nebyl to jen tak ledajaký občan! Byl to OBČAN JAKO MY! OBČAN JAKO MY byl veselá kopa a rád bavil své spoluobčany všelijakými legráckami a kratochvílemi. Nejzábavnější býval na schůzích zastupitelstva města - to se občas přítomní zastupitelé i diváci za břicho popadali. Jeho nejzábavnější kratochvílí byl návrh na vyhlášení městské soutěže, kterou by vyhrála ulice nejvíce zaplněná psími výkaly. Tento návrh získal od spoluobčanů ocenění “Nejpřínosnější a nejpraktičtější podnět městskému zastupitelstvu” za rok 2006.

OBČAN JAKO MY se ale zajímal též o věci veřejné. Upozorňoval na nešvary, které nás obklopují, kritizoval nedostatky a vybízel všechny dokola, aby si dávali pozor na falešné proroky a aby měli neustále na paměti, že nikdy není pozdě na cestu k nápravě. Ze stránek Zábřežského informačního zpravodaje nás zdravil Masarykovým „Nebát se a nekrást“ a “nenechat se nikým vodit za nos!”.

OBČAN JAKO MY protestoval vždy, protestoval rád a protestoval proti všemu! Protestoval proti střetu zájmů demokrata Casky, protestoval proti slátanému projektu EIA, protestoval proti přezíravé sebejistotě autora dokumentace EIA Ambrože a podivnému posouzení této slátaniny oponentním posuzovatelem Hammerem. OBČAN JAKO MY říkal ANO referendu! Nabádal nás, abychom se o tuto demokratickou příležitost nenechali nikým připravit – a už vůbec ne námi volenými zastupiteli. Protestoval proti zásahu advokátů Wanemi ve věci hlasování zastupitelstva o referendu. Kritizoval bohapusté zastrašování našich zastupitelů advokátem Čalfou a komentoval, že to “muselo stát pěkný balík”, nechat se zastupovat takovou advokátní společností.

Když už toho měl OBČAN JAKO MY jednou tak akorát dost, rozhodl se, že přijme pozvání těch, které dlouhodobě kritizoval, a pojede s nimi na vandr do Němec a do Rakous. Tam si připadal jako v pohádce! Na vlastní oči se přesvědčil, že technologie odlučování emisí je účinná tak moc, že je vidět do mnohem větší dálky než u nás a na vlastní plíce se přesvědčil, že se mu dokonce i mnohem lépe dýchalo. Zjistil, že vše je přesně tak, jak mu bylo od začátku trpělivě sdělováno, dokonce že je to vše mnohem lepší, než by si kdo dokázal ve snu představit. Když OBČAN JAKO MY zjistil, že se mimo areál továren popásaly srnky, a že se jejich ladná těla odrážela od ploch solárních panelů (tak pranepatrný spad tam byl), konečně prozřel! Konečně s lítostí zjistil, jaký byl bloud, když protestoval proti tak výborné věci.

Pak už šlo vše ráz na ráz. Z velkého a dlouhodobého kritika se stal velký příznivec a velký podporovatel záměru. Ze zarytého příznivce referenda se stal jako mávnutím kouzelného proutku jeho zásadní zarytý odpůrce. A to vše jen proto, že v Němcích a Rakousích zjistil, jak to ve skutečnosti vlastně je, a jak jsou ti, co s nimi dříve kritizovával, vlastně úplní blbci.

OBČAN JAKO MY si po posledním zasedání zastupitelstva se svými novými kamarády oddechl, chválíce boha za to, že notoričtí sypači písku do motorů neuspěli, a za to, že pragmatický zdravý rozum zvítězil nad dogmatickou závistí, nenávistí a nepravdou (což už bylo nejednou zkázou lidstva). Ač se OBČAN JAKO MY naprosto a docela naruby obrátil (jako známá literární postava Ferdyš Pištora), zůstal pořád tím OBČANEM JAKO MY, a ze stránek novin nás opětovně nabádá, abychom si dávali pozor na rafinované falešné proroky a navedené škůdníky, kteří nás zastrašují a matou a tím vhání do nejistoty, jen aby sami sebe zviditelnili a mohli s námi manipulovat od zastupitelských, potažmo senátorských a poslaneckých kormidel, ke kterým se nestydatě derou. To jsou prosím známá fakta od našeho “vašeho OBČANA JAKO MY”.

Co na závěr? Co si o takovém radikálním přerodu našeho OBČANA JAKO MY myslet?  Raději nic! Nejlépe mávnout rukou a pronést větu z nejoblíbenějšího českého filmu: “Matýsek se nám posral…”.

Jsouce inspirováni OBČANEM JAKO MY, rozhodli jsme se vypsat městskou soutěž : “O nejpřipopokálenějšího občana města Zábřeha”.

Nabízí se kacířská otázka: Co když v tom náhlém prozření OBČANA JAKO MY je nakonec něco úplně jiného než jen ohromující návštěva Němec a Rakous? Kdo ví!?

Občan jako VY, který zatím neprozřel

.
.

Pro zájemce uvádíme odkaz na dokumenty, které potvrzují názorovou pestrost “občana jako my” (snad se to někoho nedotkne) a ukazují, že si nevymýšlíme aneb Čerpáno z těchto zdrojů :

.