Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /DISK2/WWW/rajecek-zabreh.cz/www/wp-includes/wp-db.php on line 57 Zneužitá ekologie aneb Wanemi CZ a Zábřeh vs. Sdružení Za zdravý Ráječek » 2009 » Říjen

Měsíční archív Říjen 2009

Uzávěrka nominací se blíží

29. 10. 2009

Obyvatelé Zábřeha mají tyto dny poslední možnost předkládat návrhy na ocenění udělované Městskou radou. Za mimořádný čin může být navržen jakýkoliv občan Zábřeha, občanské sdružení, sportovní klub atd., který dosáhl mimořádných úspěchů v oblasti zájmových aktivit, jejichž význam přesahuje rámec města. Cenu může také získat občan, který vykonal mimořádně významný či statečný čin v oblasti záchrany zdraví, života či majetku nebo dosáhl jiný, blíže nespecifikovaný úspěch, jímž proslavil město.  Čtenáři našeho serveru mají hned několik návrhů na nominace:

Skupina příznivců dobré muziky nám píše:

Me navrhojeme na voceněni novy hudební uskupeni muzigantů - nové sóbor - zábřežskó kapelo Wanemanka. Našo nominaco chceme zduvodnit tymto:

Slešeli zme, že Wanemanka pré hodlá proslavit naše město aji za humnama svojim névječim hitem - sborovó pochodovó pisničkó: “NEOCHVĚJNĚ DEME DÁL, TAM KAM VÍTR WANE, ME ZME TŘINÁCT MUZIGANTŮ, ŠPICA SE Z NÁS STANE. TO GDYŽ NAŠE HUSLE ZAZNÍ, HUDBA DE AŽ DO TĚLA, SPONZOŘI NÁM LEPĚJ TISÍCOVKY NA ČELA ….”

Čarovny husle se u jejich dalši pecky - lidové moravské pisničke “EJ OD NEMILE VJETOR VĚJE” dokážó něgdy rozeznit tak, že se i romské primáš rozbeči. Na Wanemanko dokonce pjejó NHN (Nezávisly hudebni novine) závisly oslavny recenze. Pochvalo (akorát s menči vytkó) si pré nevodpustil ani náš néslavněši hudební kritik major Terazky, které ju zhodnotil slovama : “Dobre hrátě chlapci, velmi dobre hrátě! Len tá trúba vam tam chýba, len ta trůba!!!” Me v tymto vovšem se súdruhem majorem nesóhlasime - trůba tam něchýba, těch trúb je tam až dosť.

Wanemanka hraje co chvila - onehdá dali v zábřežskym kině na svým vestópeni k dobru pár svéch lidovek. Černymu a Horákovi z městské rade zahráli na rozlóčenó pjěkně vod podlahy “Škoda lásky”, vobčanum pak vzkázali písničkó “Neťuké”, že majó enem potichóčku přihližet a nerušit sóla vybranéch sólistů - zastupitelů. Vobzvlášť zástupce kapelmajstra  - sólové hráč na gdeco, nejaké Lubin S., ten gdyž spusti, celé sál voněmi úžasem. Aji si mosi gdejaké občan občas zamáčknót slzo, jak ho to vestópeni zebere.

Zastupitelstvo toťka schválilo, že Wanemanka bode občas ve středu hrávat na estrádách v místnim biografo. Jednó budó jistě všeci slavni díky jich velkymu hitu “Ruku v ruce půjdem v dál, tam kam vítr wane”. Kapelmajstr má snad bét nejaké stryc Vintroch, ale čert vi, co je na tem pravde.

Další skupina čtenářů navrhuje nominace na CENU MĚSTA ZÁBŘEHA v oblasti Nesportovní a v oblasti Fair Play:

Nominace na CENU MĚSTA ZÁBŘEHA v kategorii Nesportovní:

Navrhujeme Cenu Města Zábřeha pro letošní rok v oblasti nesportovní udělit kolektivu třinácti cvičenců družstva zábřežských městských zastupitelů. Tito borci secvičili pod trenérským vedením štědrého sponzora z Nemile několik pěkných sestav, které už celkem pravidelně předvádějí před zábřežským publikem na svých veřejných vystoupeních při zasedáních ZM. Zejména vydařená byla vždy choreografie sestav, na kterých se autorsky podílel sám sponzor družstva. Synchronizovanou jednotu a přesnost provedení hlasování ve věcech sponzora však soustavně kazili někteří neukáznění a neumravnění cvičenci užšího výběru družstva (rady města - RM). Výkon celého družstva tak nebyl zcela dokonalý. Vedení družstva se s tím ale po dohodě se sponzorem vypořádalo. Nespolehliví členové výběru byli odvoláni a na uvolněné posty předcvičovatelů ve výběru RM trenéři dosadili spolehlivé kádry ze základní sestavy družstva ZM. Tak se do užšího výběru dostal i osvědčený „tahoun” družstva - V.C., který jsa nejvíce motivován, má vysoké nesportovní ambice a dozajista dovede svůj tým hodně daleko. Věhlas města Zábřeha se díky cvičencům a podpoře jejich sponzora rozšířil až do celostátních médií. Proto družstvu zábřežských cvičenců ZM dáváme svůj hlas a navrhujeme jejich nominaci na Cenu města Zábřeha v oblasti nesportovní.

 Nominace na CENU MĚSTA ZÁBŘEHA v kategorii Fair Play:

Navrhujeme v rámci udílení Cen Města Zábřeha (CMZ) pro letošní rok rozšířit oblast témat udílených cen  a vyhlásit navíc zvláštní kategorii - FAIR PLAY. Máme na ni žhavého kandidáta, který má jednoznačně největší předpoklady tuto mimořádnou CMZ obdržet. Naším navrhovaným kandidátem na udělení CMZ za FAIR PLAY je pan V.C. (neplést si s W.C.), t.č. městský radní .

Zdůvodnění nominace:

Námi nominovaný kandidát svedl na půdě zastupitelstva města mnoho lítých bojů s odpůrci rádoby ekologického záměru  a s paragrafy českého právního řádu. Při těchto lítých bojích se nikdy nesnížil k použití nečestných způsobů boje. Nikdy kupodivu nedostal do střetu zájmů sebe jako zastupitele (resp. radního) a sebe jako majitele firmy, která vykonává inženýrskou činnost pro investora bohulibého záměru, který hodlá spasit Zábřeh a jeho občany uchránit od nezaměstnanosti. Vždy, pokud by to jen hrozilo, předem oznámil svoji podjatost v projednávaném bodu jednání a hlasování se pak vždy důsledně zdržoval. Naštěstí nikdy neovlivňoval své kolegy v zastupitelstvu města ve prospěch prosazení bohulibého spásného záměru. Vždy jednal otevřeně a nikdy za zády svých voličů neprosazoval pro bohulibý záměr žádné nadstandardní postupy od kompetentních i nekompetentních institucí (včetně ministrů vnitra, životního prostředí a krajských úředníků). Nikdy neusiloval o svůj postup na post radního za cenu odvolání „nežádoucích” radních, kteří otevřeně vystupovali proti jeho zájmům. Vždy jednal čistě v zájmu města a jeho občanů, jak mu káže zastupitelský slib a jeho morální zásady. Zvláštní cena “fair play” tedy po zásluze patří tomuto zastupiteli za jeho “čestný zápas” s paragrafy o střetu zájmů.

Již jen ve zkratce a bez zdůvodnění nominace v dalších kategoriích:

  • v oblasti sportu - 13ti členné družstvo gymnastů ZM
  • v oblasti vzdělávání - redakce Zábřežských nezávislých novin
  •  v oblasti záchrany zdraví, života či majetku - zastupitel P. H. -  za statečný čin přečtení návrhu usnesení o uznání  všech škod Wanemi

Ještě že takové lidi v Zábřeze máme, co bychom si bez nich počali?

Poznámka redakce:  Podobnost iniciálů V.C. a P.H.  s iniciály Vladimíra Casky a Petra Hrůzy je vskutku neuvěřitelně náhodná shoda. Stejně tak jméno Lubin S. nemá nic společného s místostarostou Sommerem. :-)