Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /DISK2/WWW/rajecek-zabreh.cz/www/wp-includes/wp-db.php on line 57 Zneužitá ekologie aneb Wanemi CZ a Zábřeh vs. Sdružení Za zdravý Ráječek » Blog Archive » Připomínky k dokumentaci ze strany Města a ostatních subjektů a distribuce letáku OS občanům města Zábřeha (4/2007)

Připomínky k dokumentaci ze strany Města a ostatních subjektů a distribuce letáku OS občanům města Zábřeha (4/2007)

  • Informační leták zpracovali a vlastním nákladem vydali členové OS a zajistili jeho distribuci do všech listvních schránek ve městě Zábřeze. V tomto letáku se OS snažilo obyvatele objektivně informovat o technických parametrech a dopadech záměru, který byl ze strany firmy WANEMI veřejně prezentován jakožto ryze ekologický a všeobecně přínosný záměr.
  • Do 21.4.2007 musely být na MŽP zaslány připomínky k dokumentaci. Občanské sdružení vyzvalo obce mikroregionu k možnosti podat připomínky (viz. dopis a informační leták), bohužel starostové okolních obcí si v té době asi neuvědomovali pravomoc a odpovědnost, kterou mohli využít na podání námitek.
  • V dubnu jsme též ještě za sdružení podali na město žádost o vypracování oponentního posudku. Stejně jako předchozí naše žádosti se i tato aktivita minula bohužel účinkem.
  • Občanské sdružení zaslalo na MŽP sedmistránkový dokument s připomínkami a námitkami.
  • Na ZM konaném 18.4.2007 bylo opět velice rušno kolem investičního záměru firmy Wanemi. Bylo mnoho diskusních příspěvků, námitek, výtek apod. Mimo jiné zde zazněly od fy Wanemi výtky na stranu města, že málo spolupracuje a proč vlastně píše připomínky na EIA. Rovněž zde zaznělo, že fy Wanemi přebere závazky z města, které mělo vybudovat přeložky inženýrských sítí, a že si je vybuduje na své náklady samo.
  • Město Zábřeh po dlouhých diskuzích částečně poupravilo své závazné stanovisko, které odešlo na MŽP.

RSS feed

Komentáře

Dosud žádný komentář.

Omlouváme se, ale diskuze byla uzavřena.